Asheraf

kRO unpacked clients releases

314 posts in this topic

2 minutes ago, Asheraf said:

for Brazil i believe you need to use ISO-8859-1, not sure tho.

even using ISO-8859-1, that number still appears

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/3/2018 at 9:17 PM, Archetype Saber said:

Everyone is not having the same issue like mine. but I use the updated clean KRO.

and I'm using Secrets NEMO and 4144's recommended NEMO. I revert back to 2017 client still on very small fonts.

Also did KRO removes the Booking button on RO Menu?

Additional Bug Encountered: OptionData is not Saving when you open a new client session.

Sharing these problems I encountered. 
In some aspects. 2018 runs perfectly but still has a lot of bugs that I didn't encounter yet.

Thanks for the heads up everyone especially @4144, @Ridley 

 

Patch Used:

NEMO.png

screenrAthena001.jpg

Regarding to these/this Matter.
I already found out the problem it seems the langtype 2018 clients only accepts is 0.

coz' if I tried to use Langtype 1 on a Patched 2018 Client and error occurs ("nil val something")

and it seems the custom clientinfo.xml patch on NEMO doesn't work on 2018 Client.

too much bug and errors on the new clients. if you're planning to release this on public it wont be an advisable decision.
if you want stability use client dates under 2016. as of now I currently tinkering on 2017-05-17 seems less buggy.

Thanks for the Info everyone.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Archetype Saber said:

Regarding to these/this Matter.
I already found out the problem it seems the langtype 2018 clients only accepts is 0.

coz' if I tried to use Langtype 1 on a Patched 2018 Client and error occurs ("nil val something")

and it seems the custom clientinfo.xml patch on NEMO doesn't work on 2018 Client.

too much bug and errors on the new clients. if you're planning to release this on public it wont be an advisable decision.
if you want stability use client dates under 2016. as of now I currently tinkering on 2017-05-17 seems less buggy.

Thanks for the Info everyone.

langtype 1

 

Spoiler

screenRevelesticRO000.thumb.jpg.55955b6df4ed871dcf907686f6c4e6f5.jpg

 

Spoiler

screenRevelesticRO001.thumb.jpg.8dcb43cb0b6744292da22766264041e1.jpg

 

Spoiler

screenRevelesticRO002.thumb.jpg.5b6bf125b91ea38f32122a3d1238664e.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/3/2018 at 1:15 AM, 4144 said:

yes

sir can u teach me how to play RO on linux i was try but not lucky :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

@melv0 private servers i think will works fine.

For kro need use windows vm for login. And only test server will works (ragexeRE)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Someone can help me? My client just accept the original itemInfo_Sak.lub(korea items). If a put my itemInfo_Sak.lub with translated items (pt-br) appears this error:

Spoiler

prnGdss.pngfySAzsM.pngHOUL5kP.png

Hexed 2018-01-24b.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Daehyon said:

Someone can help me? My client just accept the original itemInfo_Sak.lub(korea items). If a put my itemInfo_Sak.lub with translated items (pt-br) appears this error:

  Reveal hidden contents

prnGdss.pngfySAzsM.pngHOUL5kP.png

Hexed 2018-01-24b.

You need use this: https://github.com/Asheraf/Translation

Diff your client to read custom lua instead lub, it's better,

Edited by BrOgBr

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, BrOgBr said:

You need use this: https://github.com/Asheraf/Translation

Diff your client to read custom lua instead lub, it's better,

Yeah, i know and i use this system/data folder. But, unfortunately with or without this diff, the error appears. Just works with the original itemInfo(kr).

Spoiler

8 Custom Window Title
9 Disable 1rag1 type parameters (Recommended)
13 Disable Ragexe Filename Check (Recommended)
23 Enable /who command (Recommended)
24 Fix Camera Angles (Recommended)
30 Increase Zoom Out 50%
33 Always Call SelectKoreaClientInfo() (Recommended)
34 Enable /showname (Recommended)
36 Read msgstringtable.txt (Recommended)
37 Read questid2display.txt (Recommended)
38 Remove Gravity Ads (Recommended)
39 Remove Gravity Logo (Recommended)
40 Restore Login Window (Recommended)
41 Disable Nagle Algorithm (Recommended)
44 Translate Client (Recommended)
46 Use Normal Guild Brackets (Recommended)
47 Use Ragnarok Icon
48 Use Plain Text Descriptions (Recommended)
49 Enable Multiple GRFs (Recommended)
53 Use Ascii on All LangTypes (Recommended)
64 @ Bug Fix (Recommended)
65 Load Custom lua file instead of iteminfo*.lub (Recommended)
84 Remove Serial Display (Recommended)
90 Enable DNS Support (Recommended)
97 Cancel to Login Window (Recommended)
106 Hide BG Button
108 Hide Booking Button
110 Hide Achievements Button
208 Restore Cash Shop Icon
213 Disable Help Message on Login (Recommended)
233 Hide SNS Button

I don't have another error, just this one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/6/2018 at 8:12 PM, Archetype Saber said:

What the..... 

I use @Asheraf's Recommended Data Folder
Client Date: 22018-02-13aRagexeRE
@4144's NEMO

Updated Hercules
Latest Updated KRO From Here: 

and the small fonts wont go away. man! Hahahahaha 

1. go to "data/luafiles514/lua files/"

2. copy folder service_korea then rename to service_usa

3. go to inside folder then rename file to externalsettings_usa.lub

*this step just for lantype 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 07/03/2018 at 0:04 PM, Daehyon said:

Yeah, i know and i use this system/data folder. But, unfortunately with or without this diff, the error appears. Just works with the original itemInfo(kr).

  Reveal hidden contents

8 Custom Window Title
9 Disable 1rag1 type parameters (Recommended)
13 Disable Ragexe Filename Check (Recommended)
23 Enable /who command (Recommended)
24 Fix Camera Angles (Recommended)
30 Increase Zoom Out 50%
33 Always Call SelectKoreaClientInfo() (Recommended)
34 Enable /showname (Recommended)
36 Read msgstringtable.txt (Recommended)
37 Read questid2display.txt (Recommended)
38 Remove Gravity Ads (Recommended)
39 Remove Gravity Logo (Recommended)
40 Restore Login Window (Recommended)
41 Disable Nagle Algorithm (Recommended)
44 Translate Client (Recommended)
46 Use Normal Guild Brackets (Recommended)
47 Use Ragnarok Icon
48 Use Plain Text Descriptions (Recommended)
49 Enable Multiple GRFs (Recommended)
53 Use Ascii on All LangTypes (Recommended)
64 @ Bug Fix (Recommended)
65 Load Custom lua file instead of iteminfo*.lub (Recommended)
84 Remove Serial Display (Recommended)
90 Enable DNS Support (Recommended)
97 Cancel to Login Window (Recommended)
106 Hide BG Button
108 Hide Booking Button
110 Hide Achievements Button
208 Restore Cash Shop Icon
213 Disable Help Message on Login (Recommended)
233 Hide SNS Button

I don't have another error, just this one.

You can't use the iteminfo from bRO, you need use that iteminfo from the Ash, because it has a new structure and the iteminfo from the bRO is outdated.

The error "8th argment" is because you're trying to use an old iteminfo with an old structure.

So try use the original iteminfo from the Ash and diff your client to read the System/itemInfo.lua and it should work.

Edited by BrOgBr

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/8/2018 at 1:54 PM, kevingunadi said:

1. go to "data/luafiles514/lua files/"

2. copy folder service_korea then rename to service_usa

3. go to inside folder then rename file to externalsettings_usa.lub

*this step just for lantype 1

man.. that's what I'm missing then I've been tinkering the data folder for 3 straight days. I'm gonna try this later when I got home. thanks for the info man.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kevingunadi  @GamerZero @BrOgBr @Dream Catcher Does anyone help me solve this error please? :(

On 25/2/2018 at 10:58 AM, Dream Catcher said:

Is someone having that same problem too? By pressing on the "X" the game give error

error.png

 

On 25/2/2018 at 8:04 PM, kevingunadi said:

no prob, glad hear that

 

  Hide contents

screenRevelesticRO000.thumb.jpg.4e71a50c8a2cab46ca5c18ea9711f2e2.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 08/03/2018 at 1:34 PM, BrOgBr said:

You can't use the iteminfo from bRO, you need use that iteminfo from the Ash, because it has a new structure and the iteminfo from the bRO is outdated.

The error "8th argment" is because you're trying to use an old iteminfo with an old structure.

So try use the original iteminfo from the Ash and diff your client to read the System/itemInfo.lua and it should work.

I tried to use the iteminfo(lub/lua) from the Ash, but still happening the same error.

And yes, i diff my client to read the system/iteminfo.lua, just like what you said.

Spoiler

to6NgfE.png

Thats my system folder! 

I've tried to use other hexed, the iteminfo error doesn't appears, but appears another error:

 

Spoiler

HFhSBpJ.png

Hexeds above 2018-01-24 have no iteminfo error.

Honestly, i know no what is going on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Daehyon said:

I tried to use the iteminfo(lub/lua) from the Ash, but still happening the same error.

And yes, i diff my client to read the system/iteminfo.lua, just like what you said.

  Reveal hidden contents

to6NgfE.png

Thats my system folder! 

I've tried to use other hexed, the iteminfo error doesn't appears, but appears another error:

 

  Reveal hidden contents

HFhSBpJ.png

Hexeds above 2018-01-24 have no iteminfo error.

Honestly, i know no what is going on.

Because new versions use the iteminfo with the new structure (8th argument).
Try use the lua files (inside your data.grf or data folder) from the Ash, but I don't know if it'll work.

I was getting this problem and I've solved using the iteminfo from the Ash.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, BrOgBr said:

Because new versions use the iteminfo with the new structure (8th argument).
Try use the lua files (inside your data.grf or data folder) from the Ash, but I don't know if it'll work.

I was getting this problem and I've solved using the iteminfo from the Ash.

Still the same thing using https://github.com/Asheraf/Translation/ or https://github.com/zackdreaver/ROenglishRE.

 

Can you send me your ItemInfo.lua or diff a hexed for me? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Daehyon said:

Still the same thing using https://github.com/Asheraf/Translation/ or https://github.com/zackdreaver/ROenglishRE.

 

Can you send me your ItemInfo.lua or diff a hexed for me? 

Oh I forgot that the Ash is using itemInfo_Sak.lub, could be this your problem...
Change his itemInfo's name to itemInfo.lua and diff your client to read it.

The itemInfo from zack is outdated, you can't use with new clients...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, BrOgBr said:

Oh I forgot that the Ash is using itemInfo_Sak.lub, could be this your problem...
Change his itemInfo's name to itemInfo.lua and diff your client to read it.

The itemInfo from zack is outdated, you can't use with new clients...

 

Same problem.

No matter what iteminfo i use, the error always appears.

I forgot to diff something? 

Spoiler

1Qaxj5S.png

@Edit: I think my problem is in the format saved in Notepad ++

Edited by Daehyon

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Daehyon said:

Same problem.

No matter what iteminfo i use, the error always appears.

I forgot to diff something? 

  Hide contents

1Qaxj5S.png

@Edit: I think my problem is in the format saved in Notepad ++

Try use this itemInfo.rar, here is working.
And change iteminfo.lua to itemInfo.lua

i = uppercase

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, BrOgBr said:

Try use this itemInfo.rar, here is working.
And change iteminfo.lua to itemInfo.lua

i = uppercase

 

Nothing...

Can you send your system / data folder just for test? I think the updates in ashe's github brought some error... Honestly I'm available to test everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Daehyon said:

 

Nothing...

Can you send your system / data folder just for test? I think the updates in ashe's github brought some error... Honestly I'm available to test everything.

You're doing something wrong...

This itemInfo is working perfectly here, and I'm using files from the Asheraf.
Try update your kRO...

Sorry, but I can't help you in this case, I really don't know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The iteminfo from my repo only works for clients 2018-02-07+ older versions are not supported.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.