Jump to content
anacondaq

Ragnarok Offline Pack 2019 | Make your RO server in less then 5 minutes

Recommended Posts

1 minute ago, anacondaq said:

You don't have to change the game client, it works fine for a long time. Like dastgir said, there is nothing that can help. Uninstall grf editor and install it again, and try again. What about data.grf inside kro client, it can be potentially compressed by lzma, but I'm not sure what exactly compression in use of data.grf, there only 2 choice or lzma or no modifications at all

 

I see. I suspect my grf editor might have something to do with this. I'll update when something comes up. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, anacondaq said:

You don't have to change the game client, it works fine for a long time. Like dastgir said, there is nothing that can help. Uninstall grf editor and install it again, and try again. What about data.grf inside kro client, it can be potentially compressed by lzma, but I'm not sure what exactly compression in use of data.grf, there only 2 choice or lzma or no modifications at all

Seems like re-installing a new grf editor worked for me. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello.

On 3/4/2019 at 9:05 AM, anacondaq said:

Current Version: 18 August 2019

I've found five issues in this pack for Renewal:

  1. Using the administrator account that you've provided can't delete the character instantly, have to go through the 24 hours wait time.
  2. The hairstyles and hair colors in the character creation are messed up, they don't match with the selection icons.
  3. Half of the equipments goes into the "Etc" category instead of the "Eqp" category, it makes them unequippable.
  4. A lot of missing items.
  5. Can't walk in the Izlude Academy.
Edited by Advanced Hercules User

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/10/2019 at 7:52 AM, Advanced Hercules User said:

Hello.

I've found five issues in this pack for Renewal:

  1. Using the administrator account that you've provided can't delete the character instantly, have to go through the 24 hours wait time.
  2. The hairstyles and hair colors in the character creation are messed up, they don't match with the selection icons.
  3. Half of the equipments goes into the "Etc" category instead of the "Eqp" category, it makes them unequippable.
  4. A lot of missing items.
  5. Can't walk in the Izlude Academy.

Thank you for reports. I will check and will fix all reported issues (if i will be able to) within the next update of the package. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/12/2019 at 2:48 PM, anacondaq said:

Thank you for reports. I will check and will fix all reported issues (if i will be able to) within the next update of the package. 

I have the same issues for the izlude academy. The data.grf file map is weird so i can't move. I tried to delete iz_ac02 on data.grf and merge with the hercules_2019.grf but i still can't move.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, thank you for the client provided.

Is the patcher.exe provided in the pack 2019 hercules really updating something? how does it sync with the hercules renewal emulator suppose if there's a new NPC on that update?

I was wondering if you could point me on how to wear GM costume. It seems that even group_id number 99 will enable super admin to that of account but not GM costume.

 

Also, 2018-04-18bRagexeRE_patched doesn't support Full Screen. My Screen is at 2560x1440 resolution, tried to lower at 1920x1080, still it persists 1600x1200 but not exactly fill the full screen though. Tried Setup, it didn't work as well.

 

Cheers!

Edited by kevinch

Share this post


Link to post
Share on other sites

@anacondaq Dear Sir, thank you very much for your contribution. Very much appreciated.
Aside from the problem that mentioned by others.
I will like to seek help for the problem occur to me now, I reached jlvl 10 and went to Father Mareusis [prt_church (184, 41)] in order to change job (to do job quest). but after I told him I will like to change to Acolyte. He change my job instantly (without giving me any quest). What should I do if I want job changing the old way (do job change quest instead of instantly).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey all,

I have tried looking for an answer to this but have been wholly unsuccessful.  For this specific server build, how do you properly change the exp rates and max levels? I found a guide on how to do it, and followed that guide, but get the following errors on my map-server:

[Error]: db/re/exp_group_db.conf:48 - mismatched element type in array
[Status]: Done reading '35' entries in 'db/re/level_penalty.txt'.
[Status]: Done reading '4' entries in 'db/re/attr_fix.txt'.
[Status]: Done reading '255' entries in 'db/re/statpoint.txt'.
[Status]: Done reading '7' groups in 'conf/groups.conf'.
[Status]: Done reading '5' entries in 'db/re/refine_db.conf'.
[Status]: Done reading '134' entries in 'db/job_db2.txt'.
[Status]: Done reading '3' entries in 'db/re/size_fix.txt'.
[Status]: Done reading '394' entries in 'db/sc_config.conf'.
[Error]: status_read_job_db: Unknown Base Exp Group 'Novice' provided for entry 'Novice'
[Error]: status_read_job_db: Unknown Job Exp Group 'Novice' provided for entry 'Novice'

I am running on a Renewal build, and until I changed the max level, everything worked just fine.  Even the exp rates seemed to be doing okay.

 

I have attached my two relevant .conf files for your convenience.  Please help, I don't know what I did wrong!

 

EDIT: Also, how do I give players the ability to use @commands like @go, @warp, etc.?

 

EDIT2: I found the issue.  There were tabs in the EXP table that were causing it to error out.

exp_group_db.conf job_db.conf

Edited by NeoStele

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have an error when i try to start openserver (red flag -> green)

 

view shows some log like below but i don't knows why...

 

2019-11-17 18:06:55 0 [Note] w:\modules\database\MySQL-5.6\bin\mysqld.exe (mysqld 5.6.38-log) starting as process 9964 ...
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] Plugin 'FEDERATED' is disabled.
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Using atomics to ref count buffer pool pages
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: The InnoDB memory heap is disabled
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Mutexes and rw_locks use Windows interlocked functions
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Memory barrier is not used
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Compressed tables use zlib 1.2.3
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Not using CPU crc32 instructions
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Initializing buffer pool, size = 128.0M
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Completed initialization of buffer pool
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Highest supported file format is Barracuda.
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: 128 rollback segment(s) are active.
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: Waiting for purge to start
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] InnoDB: 5.6.38 started; log sequence number 1796323
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] Server hostname (bind-address): '127.0.0.1'; port: 3306
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note]   - '127.0.0.1' resolves to '127.0.0.1';
2019-11-17 18:06:55 9964 [Note] Server socket created on IP: '127.0.0.1'.
2019-11-17 18:06:55 9964 [Warning] Can't open and lock time zone table: Incorrect file format 'time_zone_transition' trying to live without them
InnoDB: Error: the size of single-table tablespace file .\mysql\slave_master_info.ibd
InnoDB: is only 0, should be at least 65536!
2019-11-17 18:06:55 73c  InnoDB: Assertion failure in thread 1852 in file fil0fil.cc line 769
InnoDB: Failing assertion: 0
InnoDB: We intentionally generate a memory trap.
InnoDB: Submit a detailed bug report to http://bugs.mysql.com.
InnoDB: If you get repeated assertion failures or crashes, even
InnoDB: immediately after the mysqld startup, there may be
InnoDB: corruption in the InnoDB tablespace. Please refer to
InnoDB: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/forcing-innodb-recovery.html
InnoDB: about forcing recovery.
09:06:55 UTC - mysqld got exception 0x80000003 ;
This could be because you hit a bug. It is also possible that this binary
or one of the libraries it was linked against is corrupt, improperly built,
or misconfigured. This error can also be caused by malfunctioning hardware.
We will try our best to scrape up some info that will hopefully help
diagnose the problem, but since we have already crashed, 
something is definitely wrong and this may fail.

key_buffer_size=26214400
read_buffer_size=2097152
max_used_connections=0
max_threads=30
thread_count=0
connection_count=0
It is possible that mysqld could use up to 
key_buffer_size + (read_buffer_size + sort_buffer_size)*max_threads = 118015 K  bytes of memory
Hope that's ok; if not, decrease some variables in the equation.

Thread pointer: 0x10849ad8
Attempting backtrace. You can use the following information to find out
where mysqld died. If you see no messages after this, something went
terribly wrong...
1462e30    mysqld.exe!my_thread_name()
773fd7c5    MSVCR100.dll!abort()
14f3f62    [email protected]@[email protected]@@Z()
14f81b6    [email protected]@[email protected]@@Z()
15caee5    [email protected]@[email protected]@@Z()
15cb75d    [email protected]@[email protected]@@Z()
1527af7    [email protected]@[email protected]@@Z()
15852b4    [email protected]@[email protected]@@Z()
1585381    [email protected]@[email protected]@@Z()
1585876    [email protected]@[email protected]@@Z()
152cdcf    [email protected]@[email protected]@@Z()
152cefb    [email protected]@[email protected]@@Z()
1532c7e    [email protected]@[email protected]@@Z()
148afee    [email protected]@[email protected]@@Z()
12105c6    [email protected]@@[email protected]@[email protected]()
1301354    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]()
12591e7    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@Z()
1259921    [email protected][email protected]@QAE_NXZ()
125a994    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@Z()
125abc4    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@Z()
125ad79    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@Z()
145a08c    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@@@[email protected]@@Z()
1457e52    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@@@[email protected]@@Z()
1451d44    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@@@[email protected]@@Z()
1451e14    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@@@[email protected]@@Z()
1452059    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@@@[email protected]@@Z()
1452672    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@@@[email protected]@@Z()
144dcf4    [email protected]@[email protected]@[email protected]@[email protected]@@@@[email protected]@@Z()
12030bd    [email protected]@[email protected]()
1203377    [email protected]@[email protected]()
16a2eea    mysqld.exe!my_mb_ctype_mb()
7570343d    kernel32.dll!BaseThreadInitThunk()
771c9812    ntdll.dll!RtlInitializeExceptionChain()
771c97e5    ntdll.dll!RtlInitializeExceptionChain()

Trying to get some variables.
Some pointers may be invalid and cause the dump to abort.
Query (0): Connection ID (thread ID): 0
Status: NOT_KILLED

The manual page at http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/crashing.html contains
information that should help you find out what is causing the crash.

 

 

 

 

anyone knows how to fix this?

 

thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, 

I recently made the offline servers thanks to this but I wanted to add the Patch "Fix Homunculus attack AI" from NEMO PATCHER. Im trying to figure out a good Mercenary AI or even try to configure one for myself for the offline server. 

Thanks in advance.

My question is, What are your recommended settings for the nemo patcher? Whenever I finish and try to play it, the game doesnt load up the icon pictures of weapons and they dont show up in game. They're either a blank picture with no description and they're blank even when attacking.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.